Kokosový ořech je velmi bohatý na minerály, zejména na hořčík, kterého obsahuje více než potraviny živočišného původu (např. mléko, vejce a maso). Hořčík přispívá ke zdraví chrupavek, k pevnosti kostí a jeho nedostatek může nejen dráždit nervovou soustavu, ale také způsobovat křeče. Dále také obsahuje vápník a fosfor, které jsou pro kosti a svalovou soustavu nepostradatelné. Konzumace kokosu je vhodná při lámavosti vlasů a nehtů, odvápnění kostí, osteoporóze (řídnutí kostí), slabosti, pleťových chorobách, ztrátách paměti a využívá se také při léčení nervových onemocnění. Vědci zjistili, že přestože většina mastných kyselin kokosového ořechu je nasycená, jeho konzumace nepodporuje tvorbu cholesterolu, jak jsme se původně mylně domnívali.
Alergeny: produkt obsahuje mléko (laktóza) a výrobky z něj a může obsahovat jádra podzemnice olejné, skořápkové plody a výrobky z nich.
Složení: poleva z mléčné čokolády 65 % (cukr, sušené mléko, kakaové máslo, kakaová hmota, rostlinný tuk palmový, syrovátka z mléka, slunečnicový lecitin E322, arabská guma, šelak E904, obsah kakaa v sušině min.20 %), klikva velkoplodá 35 %.
Skladování: skladujte v suchu při teplotě nejvýše 20 °C a relativní vlhkosti nejvýše 65 %.
Nutriční hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota 1875 kJ/449 kcal
Bílkoviny 4,3 g
Tuky 19,4 g
Nasycené mastné kyseliny 12,1 g
Sacharidy 63,3 g
Z toho cukry 60,8 g
Vláknina 2,2 g
Sůl 0,2 g