S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Úvod » Pro Lidi - výživa » Na zdraví » Čaje » Čaj Pickwick Máta 20 sacc


        

Čaj Pickwick Máta 20 sacc

Jako pomocník při zažívacích potížích, nachlazení a bolestech hlavy slouží máta peprná již po staletí. V současné době se nejvíce využívá právě při poruchách trávení a podráždění žaludeční sliznice. Můžeme se s ní setkat ve formě potravinových doplňků neb

skladem

 


Číslo produktu: 128347
bez DPH : 45,54 Kč (1,81 EUR)
s DPH (12 %):
51,00 Kč (2,03 EUR)

do košíku:
  ks  
Jako pomocník při zažívacích potížích, nachlazení a bolestech hlavy slouží máta peprná již po staletí. V současné době se nejvíce využívá právě při poruchách trávení a podráždění žaludeční sliznice. Můžeme se s ní setkat ve formě potravinových doplňků nebo jako příměsí bylinných čajů na podporu zažívání. Máta peprná je křížencem několika druhů máty a sklízí se v létě, těsně před rozkvětem. Nejúčinnější složkou z ní je její olej. Ten zvláčňuje svalovinu zažívacích cest a uvolňuje tak žaludeční křeče a plyny. Mentol v mátě zase stimuluje odtok žluče a dalších trávicích šťáv a usnadňuje tak trávení. Použít se dá i při mořské nemoci. Pro její protikřečové účinky se máta využívá také při léčbě dráždivého tračníku, který se projevuje bolestmi břicha a poruchami zažívání. Podle některých studií pomáhá máta také rozpouštět žlučové kameny a poskytuje tedy alternativu k chirurgickému zákroku. Máta peprná má ale ještě jeden příjemný účinek - potlačuje zápach z úst a proto bývá také součástí populárních větrových bonbonů. Úlevu přináší i při nemocech dýchacích cest - pomáhá uvolňovat zacpaný nos. Máta peprná je tedy rostlina s řadou příznivých účinků a nespornou výhodou je i její výborná chuť.

Dávkování
Jednou z nejlepších možnosti je podávat čaj z konvičky. Konvičku vybírejte pečlivě, neboť materiál, ze kterého je vyrobena, může ovlivňovat chuť čaje. Nejlepšími materiály je porcelán, sklo, keramika, nebo ocel. Nejlepší šálek čaje si vychutnáte z jemného porcelánu. Třpytivá barva a vůně nápoje vyniknou nejlépe z krásného šálku. Ideální teplota pro pití je okolo 60 °C.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZjMzYzEz